Menu

Verkort HBO inzet hogescholen in Zwolle

ZWOLLE – Op korte termijn willen de hogescholen Saxion en Windesheim meer verkorte hbo-opleidingen aanbieden, speciaal voor mbo’ers die wel verder willen studeren, maar geen complete vierjarige hbo-opleiding kunnen of willen.

Sinds enkele jaren is tweejarige hbo-opleiding officieel erkend onder de term Associate Degree. Saxion en Windesheim bieden al enkele opleidingen aan, vooral op het gebied van techniek en ICT, maar willen dat aanbod de komende tijd flink uitbreiden. Daartoe wordt woensdag een convenant ondertekend door bestuurders van Saxion, Windesheim, VIAA, de Katholieke Pabo en de Aeres Groep, als ook door de provincie, de gemeenten Enschede, Zwolle en Deventer en een groot aantal mbo-scholen.

Werkgevers
Met de ontwikkeling van Associate Degrees komen meer hoger opgeleide vakmensen beschikbaar in de regio, denken de convenantpartners. Bij het opzetten ervan is samenwerking met werkgevers uit diverse sectoren essentieel. Zo ligt in de regio Twente het accent op techniek. In Zwolle staat de zorgsector om hoger opgeleide vakmensen te springen.

Opleidingen
Voor de komende jaren staan bij Windesheim verkorte hbo-opleidingen op het gebied van Sport, Bewegen en Ondernemen, Accountancy, Smart Industry en Kunststoffen op het programma.

Bij de Katholieke Pabo wordt gestart met de opleiding tot Pedagogisch Professional Kind en Educatie, en bij Saxion zijn plannen om verkorte opleidingen voor Officemanagement, Accountancy, Archeologie, Smart Industry, Pedagogisch Educatief Medewerker en Mechatronica aan te bieden.

Bron

Delen